tirsdag 16. januar 2018

KVELDENS FILM: HOTEL NORMANDIE
Kanal: Nrk1
Sjanger:     KOMEDIE, ROMANTIKK
Skuespillere:     Frederique Bel,      Philippe Soutan,      Christelle Chollet,     Helena Noguerra,     Jean-Marie Lamour,     Rémy Roubakha,     Anne Girouard,     Yvan Dautin,     Annelise Hesme,     Philippe Landoulsi,     Ary Abittan,     Cédric Ben Abdallah,     Laurent Le Doyen,     Eric Elmosnino,     Alice Belaïdi,     Marie-Bénédicte Roy
Regi:     Charles Nemes
Nasjonalitet:     FRA
Produksjonsår:     2013

Fra nrk.no:
Vakre Alice bor i Paris og er lidenskapelig opptatt av moderne kunst. Hennes beste venner er bankkollegaene Pénélope og Isabelle. Livet kunne vært perfekt, men for noen år siden ble mannen hennes drept i en motorsykkelulykke. Venninnene synes hun nå bør komme seg videre, Alice avviser ethvert nytt forslag til mann de kommer med. Så de spanderer en helg på luksushotellet Normandy på henne, det perfekte sted for et romantisk møte. Men hvem vil bli den heldige mannen?

Min kommentar:

Hva gjør man om man synes at en venninne har vært singel for lenge?  Er det en god ide å spleise på en ny mann?  Ja, for det er faktisk bortimot det de gjør disse to venninnene som spanderer en hotell weekend på sin gode venninne Alice som mistet sin mann da han ble drept i en motorsykkeulykke for noen år siden.  Og i tillegg til hotelloppholdet så leier jentene en mann som skal oppvarte Alice å beste måte hele weekenden for å, som jentene sier, gi henne en god opplevelse:  

Men ettersom dette er en komedie så blir det selvfølgelig komplikasjoner og problemer underveis.  Den innleide frieren blir syk, og må sende en erstatter.  Alice treffer en annen mann som hun faller for.  Misforståelser og problemer står i kø.  

Det er nesten litt slitsomt å følge med på den farsen som denne filmen etter hvert utvikler seg til.  Og lettere blir det ikke når noen av de involverte utvikler følelser.  Dette er ingen film etter min smak.  Jeg synes det hele blir litt fjasete og masete.  Jeg har slett ikke sansen for det disse venninnene gjør, selv om det skjer i beste mening.  Det er viktig at man ikke krysser grenser i sin iver på å hjelpe. Og selv om avsender synes at noe er en god ide så kan mottaker være av en annen oppfatning.

Nå gikk det etter hver relativt greit med Alice.  Men det var mye styr mens ting sto på som verst. Og så kanskje det virker litt ekstra masete fordi det hele foregår på fransk. 
Dette er en film du gjerne kan gå glipp av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar